FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sti
ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sti

ZAGREB - Predajući danas, u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP), svoju kandidaturu za predsjednika države, predsjednik Hrvatskog bloka Ivić Pašalić izjavio je kako "nasuprot današnjoj, sluganskoj politici, zastupa suverenističku politiku". Noćas u ponoć istječe rok u kojem kandidati za predsjednika države moraju DIP-u predati kandidature, poduprte s najmanje deset tisuća potpisa građana. Manji dio kandidata to je već učinio, no glavnina će to učinit tek danas, nekoliko sati prije isteka zakonskog roka.

ZAGREB - Samostalni sindikat djelatnika u zrakoplovstvu održao je radni sastanak s ministrom obrane Berislavom Rončevićem i suradnicima iz Ministarstva te Glavnog stožera oružanih snaga na kojemu su se "neriješena pitanja i nesuglasice pomaknule s mrtve točke". Kako je danas priopćio Sindikat, naglašeno je da se hitno razmotre prikupljeni prijedlozi za dodatak na plaću te dostave ministru za donošenje odluke. Predloženo je i da se pokrenu izmjene koeficijenata za državne službenike i namještenike u okviru Ministarstva.

ZAGREB - Misija Međunarodnog monetarnog fonda na čelu s voditeljem Misije Dimitrijem Demekasom danas završava radnog posjeta Hrvatskoj. Misija je u Hrvatsku doputovala početkom prosinca i u okviru prve provjere ostvarivanja stand-by aranžmana odobrenog Hrvatskoj početkom kolovoza razgovarala s predstavnicima središnje banke, Vlade i niza ministarstava, Hrvatskog sabora, te predstavnicima Hrvatskog fonda za privatizaciju, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatske udruge poslodavaca, nekih javnih poduzeća i većih banaka.

ZAGREB - Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske "Lado" danas počinje božićnu turneju u Hrvatskoj i inozemstvu koncertom u Našicama. Sutra, 14. prosinca, nastupa u Pečuhu, a prekosutra u Vukovaru. "Lado" će se 16. prosinca hrvatskim božićnim pjesmama predstaviti u Subotici, a dan poslije u Županji. U nedjelju, 19. prosinca, održat će koncert u Ljubljani, a 21. prosinca tradicionalni koncert u zagrebačkoj katedrali. Božićnu turneju "Lado" završava 22. prosinca u Varaždinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙