FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kokić priveden zbog sukoba sa zaštitarima dok je prikupljao potpise

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebačka policija privela je danasoko 13 sati Josipa Kokića zbog sukoba sa zaštitarima Importanne centrakod Glavnog kolodvora u kojemu je prikupljao potpise za svojukandidaturu za predsjednika države.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebačka policija privela je danas oko 13 sati Josipa Kokića zbog sukoba sa zaštitarima Importanne centra kod Glavnog kolodvora u kojemu je prikupljao potpise za svoju kandidaturu za predsjednika države.

Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Gordane Vulame, Kokić se u Importanne centru sukobio sa zaštitarima koji su pokušali iznijeti stol s njegovim predizbornim plakatom jer nije imao dozvolu za njegovo postavljanje unutar centra.

Zaštitari su pozvali policiju, a kada su pokušali iznijeti stol Kokić je na njih nasrnuo, pa je priveden. No, u I. policijskoj postaji na Zrinjevcu mu je pozlilo, pa je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu. Vulama je kazala da je Kokić bio vidno uzrujan te da se žalio na visoki pritisak. Najavila je da će protiv njega najvjerojatnije biti podnesena prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

U policiji kažu da je sukob Kokića i zaštitara počeo jučer kada se Kokić, zbog kiše, sa svojim stolom sa Starčevićevog trga sklonio u Importanne centar. Zaštitar ga je upozorio da nema dozvolu za prikupljanje potpisa u centru, no Kokić je tvrdio suprotno. Situacija se smirila kada je došla policija, no jutros se Kokić ponovno pojavio u centru, pa ga je zaštitar opet upozorio.

U policiji kažu da je Kokić i tada gurnu zaštitara, nakon čega je otišao. Zaštitari su njegov stol potom iznijeli na Starčevićev trg, gdje je potpise za predsjedničku kandidaturu nastavila prikupljati njegova 24-godišnja kćer.

Kokić je između današnja dva incidenta priopćio da su mu zaštitari jutros potrgali plakat te da ga je jedan uhvatio za odjeću i vrat kako bi ga udaljio. Kokić tvrdi da ima pravo na prikupljanje potpisa u Importanne centru jer je riječ o javnom prostoru te da po Ustavu kao predsjednički kandidat ima pravo biti dostupan biračima na mjestima gdje nikome ne smeta i nikoga ne ugrožava.

Josip Kokić javnosti je poznat kao predsjednik Udruge za potporu Vukovaru "Siniša Glavašević" i po više štrajkova glađu, uglavnom zbog odnosa vlasti prema tome gradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙