FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS:Kalendari - Titu ide dobro, Karadžić i Mladić već 'istrošeni'

BANJA LUKA, 17. prosinca 2004. (Hina) - Na štandovima u središtu BanjeLuke ovih su dana, uz božićne i novogodišnje čestitke, u prodaji iveliki kalendari s likovima haških optuženika Radovana Karadžića iRatka Mladića, no čini se da im primat u prodaji više nije zajamčen uodnosu na druge 'konkurente'.
BANJA LUKA, 17. prosinca 2004. (Hina) - Na štandovima u središtu Banje Luke ovih su dana, uz božićne i novogodišnje čestitke, u prodaji i veliki kalendari s likovima haških optuženika Radovana Karadžića i Ratka Mladića, no čini se da im primat u prodaji više nije zajamčen u odnosu na druge 'konkurente'.

Izloženi su i kalendari sa slikom četničkog 'generala' Draže Mihailovića, ali i maršala Josipa Broza Tita. Prodavače, kako tvrde, "ne uznemiravaju ni policija, niti inspektori".

Osobito su, kažu prodavači, na cijeni "Titovi kalendari", jer su likovi Karadžića, Mladića i Mihailovića višegodišnjim pojavljivanjem u ponudi već "istrošeni".

"Tita kupuju građani od 30 do 50 godina starosti i umirovljenici kojima dajem popust. U prodaji je već treća 'tura' njegovih kalendara", hvali se jedini trgovac koji je pristao na razgovor. On naglašava da barem do sada nije imao 'problema' zbog raspačavanja kalendara s portretom Tita.

"Strahovali smo od incidenata, pa smo u dogovoru, svi istodobno izložili na štandove kalendare s Titovim likom i ovom trojicom. Tito ide dobro, Draža tako-tako, a Karadžić i Mladić - slabo", pojašnjava prodavač.

Kalendari u ovoj 'kombinaciji' prodaju se na desetak štandova u gradskome centru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙