FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva: U 2004. u Čečeniji oslobođeno 100 talaca

MOSKVA, 16. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Više od stotinu osoba otetihu Čečeniji oslobođeno je tijekom 2004., a oko dvije stotine i dalje jeu zatočeništvu, izvijestio je u četvrtak zamjenik ruskog direktoraOdjela za borbu protiv organiziranog kriminala i terorizma JurijDemidov.
MOSKVA, 16. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Više od stotinu osoba otetih u Čečeniji oslobođeno je tijekom 2004., a oko dvije stotine i dalje je u zatočeništvu, izvijestio je u četvrtak zamjenik ruskog direktora Odjela za borbu protiv organiziranog kriminala i terorizma Jurij Demidov.

Demidov je optužio "šefove oružanih bandi", što je naziv koji se koristi za borce za neovisnost Čečenije, "da česte nestanke ljudi u Čečeniji upotrebljavaju kako bi diskreditirali pripadnike snaga reda".

"U zatočeništvu je još oko 200 osoba", rekao je ne preciziravši koliko je među njima civila, koliko saveznih vojnika, a koliko proruski orijentiranih čečenskih policajaca.

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da je u 2003. godini u Čečeniji oteto 605 osoba, te je istaknulo kako do sada oslobođena samo 51 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙