FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen nacrt programa "Riječke ljetne noći 2005."

RIJEKA, 9. prosinca 2004. (Hina) - Intendantica riječkoga Hrvatskognarodnog kazališta "Ivana pl. Zajca" Mani Gotovac predstavila je danasnacrt programa 2. festivala "Riječke ljetne noći" za 2005.
RIJEKA, 9. prosinca 2004. (Hina) - Intendantica riječkoga Hrvatskog narodnog kazališta "Ivana pl. Zajca" Mani Gotovac predstavila je danas nacrt programa 2. festivala "Riječke ljetne noći" za 2005.

Središnje mjesto u programu zauzima praizvedba opere W. A. Mozarta "Cosi fan tutte" u režiji Krešimira Dolenčića, u kojoj će po najavi nastupiti Tomislav Mužek i Giorgio Surian. Hrvatska drama HNK premijerno će izvesti "Mirise, zlato i tamjan" Slobodana Novaka u režiji Vinka Brešana. U koprodukciji s Ohridskim ljetom iz Makedonije, kazalištima "Ex ponto" i "Mini teatar" iz Ljubljane te Francuskim institutom iz Pariza bit će izvedena "Pjesma nad pjesmama" Bernarda-Marie Koltesa u režiji Ivice Buljana.Talijanska drama izvest će "Zente Refada (Skorojevići)" Giacinta Galline u koprodukciji s kazalištem "La contrada" iz Trsta.

Riječka filharmonija izvest će "Carminu Buranu" Carla Orffa, a Balet HNK "Ljubav i samoću" koreografa i portugalskog redatelja Gagika Ismailiana.

Na otvorenju festivala trebala bi nastupiti australska kazališna skupina predvođena glasovitim redateljem Rodericom Poolom s uličnom predstavom "Čudnovato voće" ili njemačka kazališna skupina s predstavom "Plavi čovjek".

Zagrebački HNK izvest će balet "Romeo i Julija" S. Prokofjeva i musical "West side story", a madžarsko kazalište Joszefa Katona predstavu "Sfere".

Konačan program, navela je intendantica Gotovac, ovisi o potvrdama umjetnika koji gostuju, ali i o novcu. Izrazila je nadu da će ove godine festival novčano pomoći i Ministarstvo kulture.

Gotovo sav program opet će biti izveden na otvorenome, na riječkim ulicama, trgovima i u napuštenim industrijskim zgradama propalih riječkih tvornica. Festival bi trebao početi potkraj lipnja 2005. i potrajati mjesec dana, a osim HNK organiziraju ga grad i riječka Turistička zajednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙