FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pronađeno pet prostitutki koje je riječki pomorac navodno zarazio HIV-om

RIJEKA, 3. prosinca 2004. (Hina) - Djelatnici primorsko-goranskePolicijske uprave identificirali su svih pet osoba u Rijeci koje je,po vlastitoj tvrdnji u anonimnu pismu upućenu policiji prošli tjedan,navodno HIV-om zarazio riječki pomorac, izvijestila je danas tapolicijska uprava.
RIJEKA, 3. prosinca 2004. (Hina) - Djelatnici primorsko-goranske Policijske uprave identificirali su svih pet osoba u Rijeci koje je, po vlastitoj tvrdnji u anonimnu pismu upućenu policiji prošli tjedan, navodno HIV-om zarazio riječki pomorac, izvijestila je danas ta policijska uprava.

S tim osobama obavljeni su obavijesni razgovori kako bi se utvrdio identitet autora pisma, a njima je preporučeno da se testiraju na HIV, rekla je za Hinu glasnogovonica PU-a Mirjana Kulaš.

Autor anonimna pisma, koji se predstavio kao 38-godišnji riječki pomorac, navodi da je njega na jednom od putovanja zarazila HIV-om prostitutka te da se zbog toga odlučio na osvetu, pa je namjerno zarazio neke riječke i dvije zagrebačke prostitutke.

Po policijskim podatcima u pismu su navedeni djelomični identiteti prostitutki, na temelju kojih ih je policija tražila.

Dvije prostitutke u Zagrebu koje odgovaraju opisu u pismu policija je pronašla prije dva dana, no one, kako je tada rekla glasnogovornica zagrebačkog PU-a Gordana Vulama, nisu mogle zaključiti tko bi mogao biti autor pisma.

Za namjerno prenošenje zarazne bolesti predviđena je novčana ili zatvorska kazna do jedne godine, no ako se time teško ošteti zdravlje žrtve, moguća je kazna od jedne do osam godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙