FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Praizvedba "Newyorškog maratona" Talijanske drame u Rijeci

RIJEKA, 3. prosinca 2004.(Hina) - Talijanska drama riječkog HNK "Ivanapl. Zajca" večeras je na sceni "Off Zajc", t.j. u bivšem kinu"Kvarner" premijerno izvela komediju "Maraton di New York (Newyorškimaraton)" Edoarda Erbe u režiji Neve Rošić.
RIJEKA, 3. prosinca 2004.(Hina) - Talijanska drama riječkog HNK "Ivana pl. Zajca" večeras je na sceni "Off Zajc", t.j. u bivšem kinu "Kvarner" premijerno izvela komediju "Maraton di New York (Newyorški maraton)" Edoarda Erbe u režiji Neve Rošić.

Glumili su Bruno Nacinovich i Mirko Soldano, scenografija i rasvjeta djelo su Denija Šesnića, a scenski pokret Žaka Branka Valente.

Riječ je o dvojici muškaraca koji se pripremaju za newyorški maraton te u dijalogu za neprekidna trčanja iskazuju svoja različita mentalna stanja, ovisno o tjelesnom naporu.

Edoardo Erba suvremeni je talijanski autor čija su brojna djela prevedena i izvođena diljem svijeta, a dio svojih komada i sam je režirao.

U povodu praizvedbe "Newyorškog maratona" Erba je danas boravio u Rijeci. Prije praizvedbe predstavljena je knjiga iz edicije "Kazališne knjižnice" u nakladi HNK, riječkog ogranka Društva hrvatskih književnika i izdavačke kuće "Adamić" u kojoj je tiskan izvorni tekst "Maratona di New York" i njegov hrvatski prijevod Neve Rošić.

Erba je u toj prigodi istaknuo da je tajna uspjeha njegove drame u jednostavnosti teksta i isto takvoj mogućnosti postavljanja na pozornicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙