FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dva sindikata osnovnih škola zajednički u pregovore

ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Uoči predstojećih pregovora oGranskom kolektivnom ugovoru za osnovno školstvo, većinski Sindikathrvatskih učitelja (SHU) i manjinski Savez školskih sindikata (SŠS)potpisali su danas sporazum o zajedničkom pregovaračkom odboru.
ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Uoči predstojećih pregovora o Granskom kolektivnom ugovoru za osnovno školstvo, većinski Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) i manjinski Savez školskih sindikata (SŠS) potpisali su danas sporazum o zajedničkom pregovaračkom odboru.

Sporazumom se određuje broj članova i sastav pregovaračkog odbora, izbor predsjednika, pitanja vezana za pregovore i iznošenje stajališta pregovaračkog odbora te potpisivanje ugovora, rekao je predsjednik SHU-a Mato Elkaz na konferenciji za novinare.

Najavio je početak pregovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za osnovne škole idućega tjedna, dodajući kako će sindikati tražiti ujednačavanje rješenja u sustavu osnovnog sa srednjim školstvom.

Tražit će i povećanje plaća ovisno o godinama staža, promjene i nadopune zakonodavstva o osnovnom školstvu, pravilno rješavanje pitanja tehničkih viškova, novi program napredovanja u struci i dr.

Predsjednik SŠS-a Željko Stipić sporazum je ocijenio važnim i hrabrim dokumentom, kojim se većinski SHU odriče pregovaračkog monopola za osnovne škole.

"Do sporazuma nije došlo pritiskom već procjenom da samostalni istupi ne vode nikuda, a suradnja nema alternativu", izjavio je.

Elkaz smatra sporazum testom za sindikate koji će, ako dobro prođe, možda rezultirati i čvršćim sporazumom, aludirajući na osnivanje krovnog obrazovnog sindikata. "Svim obrazovanim sindikatima mjesto je pod istim krovom", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙