FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak Koordinacije seljačkih udruga koje ne podupiru lasla

ĐAKOVO, 11. prosinca 2004. (Hina) - Ne priznajući nedavno osnovaniHrvatski savez poljoprivrednih udruga kojemu je na čelu Antun Laslo,sudionici sastanka koordinacije seljačkih udruga, održanog danas uĐakovu, na kojem su se okupili predstavnici Hrvatskoga seljačkogsaveza i pet seljačkih udruga, najavili su, kako su rekli, osnutakstvarne krovne seljačke udruge koja će zastupati interese svihseljaka.
ĐAKOVO, 11. prosinca 2004. (Hina) - Ne priznajući nedavno osnovani Hrvatski savez poljoprivrednih udruga kojemu je na čelu Antun Laslo, sudionici sastanka koordinacije seljačkih udruga, održanog danas u Đakovu, na kojem su se okupili predstavnici Hrvatskoga seljačkog saveza i pet seljačkih udruga, najavili su, kako su rekli, osnutak stvarne krovne seljačke udruge koja će zastupati interese svih seljaka.

Osim HSS-a, koordinaciju čine Udruga poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava (UPOG) slavonskih županija, Udruga "Brazda", Udruga uzgajivača "Baby beef", Udruga mljekara te Udruga seljaka središnje Hrvatske. Predstavnici tih udruga odražali su poslije i konferenciju za novinare.

"Nije nam cilj da tu krovnu udrugu zastupa jedan čovjek, nego jezgra ljudi koja će predstavljati sve seljake i boriti se za njihove interese", rekao je predsjednik "Brazde", domaćina skupa, Matija Brlošić.

Potpredsjednik Udruge seljaka središnje Hrvatske Veselko Đurkan za krovnu udrugu s Laslom na čelu rekao je da je osnovana bez potpore svih seljačkih udruga te da okuplja samo udruge koje podupiru aktualnu politiku.

"Osnivačka skupština te krovne udruge održana je bez poziva svim udrugama. Na njoj se nije znalo tko ima pravo glasa i protekla je bez mogućnosti predlaganja protukandidata za predsjednika, a Laslu su, kao čelnom čovjeku, dane neograničene ovlasti", ocijenio je Đurkan.

"Krovna udruga s Laslom na čelu ne zastupa nijednu od udruga koje su se okupile danas u Đakovu. Početkom 2005. pozvat ćemo sve udruge koje dijele naša stajališta da osnujemo stvarnu krovnu udrugu koja će zastupati seljake od Iloka do Konavala. Njezini čelnici morat će biti moralni, stručni, poznavati strani jezik i biti kompjutorski pismeni. Ne može se krovna udruga, kao što je to učinio Laslo, osnovati samo za dva tjedna. S takvom krovnom udrugom ne možemo očekivati ništa bolje u agraru", rekao je predsjednik UPOG-a Slavko Novaković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙