FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija Istra za promjenu političkog zemljovida Istre

PULA, 2. prosinca (Hina) - Predsjednici istarskih županijskihorganizacija stranaka koje tvore novosonovanu Koaliciju Istra nadanašnjoj su konferenciji za novinare u Puli ocijenili kako će takoalicija u idućem razdoblju znatno promijeniti istarski političkizemljovid.
PULA, 2. prosinca (Hina) - Predsjednici istarskih županijskih organizacija stranaka koje tvore novosonovanu Koaliciju Istra na današnjoj su konferenciji za novinare u Puli ocijenili kako će ta koalicija u idućem razdoblju znatno promijeniti istarski politički zemljovid.

Koaliciju Istra tvore županijski HNS, HSLS-, LS, HSS i DSZ. Po riječima predsjednika istarskog HSLS-a Sandra Jurmana ona je nastala kao odgovor županijskih ogranaka stranaka građansko-liberalnog centra na politički monopol u Istri, a glavni joj je cilj osigurati Istri svestran razvoj.

"Ovo je prvi put da je građanska opcija u Istri ujedinjena pa stoga svi birači građansko-liberalnog centra moraju biti svjesni činjenice kako njihov glas neće biti uzaludan, nego glas za demokratizaciju i liberalizaciju Istre", poručio je predsjednik istarskoga HSLS-a Sandro Jurman.

Predsjednik istarskog LS-a Mauro Ivančić kazao je kako je potpora građana tu koaliciju obvezuje na stvaranje istarskoga političkog proljeća.

"Istarskoj županiji treba defeudalizacija i departitokracija. U Istri se uistinu provode projekti, ali politički projekti pojedinaca, a ne istarskih građana", ocijenio je Ivančić, dodavši kako će se ta koalicija zauzimati za partnerski odnos između građanina i lokalne samouprave čega do sada, kazao je, nije bilo u Hrvatskoj.

Odgovarajući na novinarski upit predsjednik istarskoga HNS-a Boris Vareško izjavio je kako očekuje da će Koalicija Istra na idućim lokalnim izborima osvojiti 30 posto glasova u Istarskoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙