FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena nakladnička djelatnost HAZU-a

ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska akademija znanosti iumjetnosti (HAZU) u 2004. godini tiskala je, suizdala i potpomoglaobjavljivanje 109 svezaka različitih publikacija.
ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) u 2004. godini tiskala je, suizdala i potpomogla objavljivanje 109 svezaka različitih publikacija.

To znači da je HAZU u prosjeku izdavao dvije publikacije tjedno, što je respektabilna brojka, ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare glavni tajnik HAZU-a akademik Slavko Cvetnić.

U vlastitoj nakladi ili suizdavaštvu izišlo je 90 svezaka, koji se odnose na 72 naslova i to 36 monografija, 37 časopisa i 17 kataloga izložaba. Tih 90 svezaka imaju 15.849 stranica, odnosno 990 tiskarskih araka, u ukupnoj nakladi 57.615 primjeraka, rekao je Cvetnić. Dodao je kako je HAZU dao potporu za izdavanje 19 djela, objavio je dva CD-a, brojne pozivnice i plakate za skupove, te diplome i povelje.

Pred izdavanjem je još osam publikacija, a akademik Cvetnić posebno je ponosan na izdavanje "Deklaracije o znanju".

Glavni tajnik Razreda za filološke znanosti akademik Petar Šimunović upozorio je kako je u procesu globalizacije hrvatski jezik posebno ugrožen.

On je posebno izdvojio objavljivanje "Hrvatskog dijalektološkog zbornika", te "Filologije".

Bogata se nakladnička djelatnost može vidjeti i na www.hazu.hr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙