FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Krležini dani" u Osijeku od 7. do 10. prosinca

OSIJEK, 6. prosinca 2004.(Hina) - Tradicionalna znanstveno-teatrološkapriredba "Krležini dani" ove će se godine u Osijeku održati od 7. do10. prosinca pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture,Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.
OSIJEK, 6. prosinca 2004.(Hina) - Tradicionalna znanstveno-teatrološka priredba "Krležini dani" ove će se godine u Osijeku održati od 7. do 10. prosinca pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

Po podatcima osječkoga HNK, utemeljitelja te priredbe, na trodnevnu znanstvenom skupu o zavičajnom i europskom u hrvatskoj drami i kazalištu uz ine će izlagati Nedjeljko Fabrio, Branko Hećimović, Ante Stamać, Branimir Donat, Petar Selem i Georgij Paro.

"Dani" počinju sutra otvorenjem izložbe "30 godina Teatra u gostima" te praizvedbom "Naranče u oblacima" u HNK hrvatske književnice Ivane Sajko.

Osim zbornika s prošlogodišnjih "Krležinih dana" bit će predstavljena i bibliografija članaka i rasprava "Kazalište u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini 1824.-1945.".

Osim izvedbe opere "Nikola Šubić Zrinski" u HNK će Kazališna skupina "Kufer" izvesti predstavu "U noći" Ksavera Šandora Gjalskog, a zagrebačko Gradsko kazalište "Komedija" predstavu "Motel Mrak" Dore Delbianco.

Supokrovitelji "Krležinih dana" su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) te osječko Sveučilište "Josipa Jurja Strossmayera", a suutemeljitelji osječki Filozofski fakultet i Zavod za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙