FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lura: Zbrinuti zaposlenici osječke pekare

ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Prehrambena industrija Luradovršila je Program zbrinjavanja ukupno 42 zaposlenika pogona pekare,objavili su danas iz Lure.
ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Prehrambena industrija Lura dovršila je Program zbrinjavanja ukupno 42 zaposlenika pogona pekare, objavili su danas iz Lure.

Trinaest zaposlenika ostat će raditi u Lura-keksima i Luri d.d., tri zaposlenika sklopila su ugovore o radu kod novog poslodavca - Centra Škojo d.o.o., a 7 zaposlenika se tijekom izrade Programa dobrovoljno javilo te su uz isplatu otpremnine raskinuli radni odnos. Jedan zaposlenik otišao je sporazumno na vlastiti zahtjev, a jedan će biti zbrinut kroz starosnu mirovinu za koju ima ispunjene uvjete, pojasnili su u Luri.

Njih 17 bit će zbrinuto putem Programa koji predviđa uvjete u skladu s Kolektivnim ugovorom te podrazumijevaju otpremninu u iznosu od 50 posto plaće po godini radnoga staža i dulji otkazni rok u trajanju od 2 do 6 mjeseci. Za vrijeme trajanja otkaznog roka zaposlenici će imati sva prava iz radnog odnosa, pravo na plaću i naknade temeljem Kolektivnog ugovora. Od tih 17 zaposlenika, njih četvero ima pravo na naknade na Zavodu za zapošljavanje do stjecanja uvjeta za mirovinu.

U Luri su podsjetili kako su nakon najavljenog zatvaranja pogona pekare početkom studenog ovog godine Lura-keksi intenzivno počeli raditi na izradi Programa zbrinjavanja zaposlenika, koji je izrađen uz savjetovanje s Radničkim vijećem i nadležnom službom Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙