FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gordan Bakota posjetio Ministarstvo vanjskih poslova BiH

SARAJEVO,13. prosinca 2004.(Hina) - Državni tajnik u Ministarstvuvanjskih poslova Hrvatske Gordan Bakota razgovarao je u ponedjeljak uSarajevu s tajnikom Ministarstva vanjskih poslova Bosne i HercegovineFuadom Šabetom o odnosima između dviju zemalja te o pripremama zapotpisivanje nekoliko važnih sporazuma kojima bi se regulirala nekaneriješena pitanja.
SARAJEVO,13. prosinca 2004.(Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Hrvatske Gordan Bakota razgovarao je u ponedjeljak u Sarajevu s tajnikom Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Fuadom Šabetom o odnosima između dviju zemalja te o pripremama za potpisivanje nekoliko važnih sporazuma kojima bi se regulirala neka neriješena pitanja.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH priopćeno je da je Bakota informirao Šabetu da je hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul spreman službeno posjetiti Sarajevo u veljači ili ožujku naredne godine.

Sugovornici su se suglasili da je u cilju pripreme tog posjeta nužno održati nekoliko operativnih sastanaka radi dovršenja aktivnosti na potpisivanju nekoliko važnih sporazuma između Hrvatske i BiH.

Fuad Šabeta prenio je da je BiH zainteresirana za intenziviranje suradnje pri reguliranju pitanja dvojnog državljanstva, zakonske regulative, zajedničke borbe protiv kriminala i trgovine ljudima kao i za konzularnu suradnju.

Državni tajnik Bakota je istaknuo potporu Hrvatske naporima koje BiH čini ne bi li se približila euroatlantskim integracijama te je izrazio spremnost na pružanje svake vrste pomoći.

Bakota i Šabeta razmotrili su i pitanje sukcesije koje će biti na dnevnom redu narednih bilateralnih sastanaka predviđenih za početak 2005. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙