FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS BiH: Nastavlja se iseljavanje Hrvata iz BiH u Hrvatsku

MOSTAR, 6. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska seljačka stranka BiH (HSSBiH) danas je priopćila kako se tijekom ove godine iz Glamoča iselilou Hrvatsku oko 50 hrvatskih obitelji s približno 200 članova.
MOSTAR, 6. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska seljačka stranka BiH (HSS BiH) danas je priopćila kako se tijekom ove godine iz Glamoča iselilo u Hrvatsku oko 50 hrvatskih obitelji s približno 200 članova.

"To je još jedan zabrinjavajući alarm za domaće (bosanskohercegovačke) i međunarodne institucije u BiH, za sve hrvatske stranke, ali i za Republiku Hrvatsku", navodi se u priopćenju HSS BiH. Podsjeća se kako je tijekom rata u Glamoč izbjeglo ili, kako se navodi, "humano preseljeno" oko 850 Hrvata iz Srednje Bosne i Republike Srpske, ali im je u tom gradu (Glamoču) sve teže opstati zbog teške ekonomske situacije i zbog povratka prijeratnih Srba u taj grad.

"Kada se zna da se od Hrvata na prijeratna ognjišta vraćaju uglavnom stari, bez djece, kada je mortalitet visok, nataliteta gotovo da i nema, broj Hrvata u BiH se dramatično smanjuje, a posljedice tomu su nesagledive", upozorava se u priopćenju HSS BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙