FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PARLAMENTARNI ODBOR PODRŽAO KANDIDATA ZA MINISTRA UNUTARNJIH POSLOVA

LJUBLJANA, 29. studenoga 2004. (Hina) - Slovenija je do 2007. godinesposobna osigurati učinkovitu zaštitu granice potrebnu da preuzmešengenski nadzor vanjske granice EU-a, izjavio je u ponedjeljakDragutin Mate, kandidat za novog slovenskog ministra unutarnjihposlova, prilikom predstavljanja zastupnicima na sjedniciparlamentarnog odbora za unutarnju politiku.
LJUBLJANA, 29. studenoga 2004. (Hina) - Slovenija je do 2007. godine sposobna osigurati učinkovitu zaštitu granice potrebnu da preuzme šengenski nadzor vanjske granice EU-a, izjavio je u ponedjeljak Dragutin Mate, kandidat za novog slovenskog ministra unutarnjih poslova, prilikom predstavljanja zastupnicima na sjednici parlamentarnog odbora za unutarnju politiku.

Na pitanje jednog zastupnika bi li slovenskoj policiji u kontroli buduće šengenske granice trebala pomagati vojska, Mate je rekao da to nije u skladu s europskim rješenjima, ali da su mogući određeni oblici suradnje policije i vojske.

Članovi odbora podržali su Matea kao kandidata za ministra unutarnjih poslova. Za njega je glasovalo 9 članova odbora, a tri su bila protiv. Najkritičniji prema njemu bio je Miran Potrč, član Udružene liste socijalnih demokrata (ZLSD) koji je rekao da Mate nije pružio zadovoljavajuće konkretne odgovore o budućem djelovanju nego je čitao ono što je o tome napisano u koalicijskom ugovoru četiriju stranaka koje sudjeluju u Janšinoj vladi.

Mate je odbio i navode da je za vrijeme dok je bio slovenski vojni ataše u Sarajevu "špijunirao" tadašnjeg slovenskog veleposlanika Dragu Mirošiča, kako su ovih dana pisali slovenski mediji, a odbio je govoriti i o tzv. aferama u vezi s prodajom oružja u vrijeme slovenskog osamostaljivanja. S time su ga također, od njegove neočekivane kandidature prošlog tjedna, povezivali mediji, navodeći uz to da je Mate bliski suradnik budućeg premijera Janeza Janše još od ranih devedesetih godina.

(Hina> xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙