FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na aukciji za izgradnju Centra za pse vodiče slijepih prikupljeno 54.850 kuna

ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Na sinoćnjoj tradicionalnoj aukcijibožićnih darova, čiji je prihod namijenjen izgradnji centra za psevodiče u Zagrebu, prikupljeno je 54.850 kuna, doznaje se odpredsjednice Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitetMirne Katalinić.
ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Na sinoćnjoj tradicionalnoj aukciji božićnih darova, čiji je prihod namijenjen izgradnji centra za pse vodiče u Zagrebu, prikupljeno je 54.850 kuna, doznaje se od predsjednice Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet Mirne Katalinić.

Kako ističu u Udruzi, takav je centar potreban budući da se u Hrvatskoj na godinu školuje do deset pasa vodiča, a na listi čekanja stalno je više od 70 slijepih osoba.

Udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet, koja je organizirala sinoćnju aukciju, očekuje da će izgradnjom centra najmanje dvadeset osoba ostvariti temeljno ljudsko pravo na samostalnost i neovisnost o drugima.

Mjesto za izgradnju centra, u sklopu Spomen-parka Dotrščine, darovao je grad Zagreb, a od 15 milijuna kuna, koliko je potrebno za njegovu izgradnju, Udruga treba osigurati trećinu, a po trećinu će dati Zagreb i Vlada.

Na sinoć održanoj aukciji mogle su se kupiti slike, nakit i uporabni predmeti koje su darovali majstori zlatarskog obrta i umjetnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙