FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske.
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Lions klub Maksimir priopćio je da će Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet danas darovati 5.000 eura koji su prikupljeni na nekoliko dobrotvornih akcija koje je Klub održao tijekom ove godine. Cilj akcije 'Imaš siće za vodiče' je sakupiti novac za izgradnju prvog rehabilitacijskog centra za školovanje pasa vodiča. Kampanji za izgradnju rehabilitacijskog Centra za pse vodiče i mobilitet u Zagrebu dodijeljen je nedavno i broj 060 9000 za prikupljanje novca putem telefona. Akcija je počela 1. studenoga i trajat će do 30. travnja dogodine. U Hrvatskoj ima oko 6.000 slijepih osoba, a na listi čekanja za dodjelu psa vodiča je njih 70-ak. U sadašnjim uvjetima rada udruga godišnje dodijeli do 10-ak pasa vodiča.

ZAGREB - U Hrvatskoj je od siječnja do listopada ove godine ostvareno 402 kružnih putovanja stranim brodovima, što je 27,2 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, ali je na tim brodovima bilo 4,5 posto više putnika nego lani odnosno njih ukupno 419.139, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Prosječno je na tim brodovima bilo 1.043 osobe, a putnici koji su na taj način ušli u Hrvatsku ukupno su ostvarili 509 dana boravka, što je gotovo 50 posto manje nego u lanjskih deset mjeseci. Prosječan pak broj dana boravka putnika s tih brodova u Hrvatskoj je bio jedan dan. Gotovo 97 posto ukupnih kružnih putovanja stranim brodovima ili 389 ostvarena je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

ZAGREB - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj je i u rujnu u odnosu na kolovoz, treći mjesec za redom, zabilježio pad na mjesečnoj razini, i to nominalno za 2,1 posto, a realno za 2,9 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Pad u trgovini na malo zabilježen je i u kolovozu u odnosu na srpanj (nominalno za 5,4, a realno za 5,5 posto), kao i u rujnu prema kolovozu (nominalno i realno za 6 posto). U odnosu na listopad prošle godine, u desetom ovogodišnjem mjesecu bilježi se nominalno povećanje prometa u maloprodaji za 4,7 posto, a realno za 3,2 posto.

ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u Zagrebu u listopadu u odnosu na rujan smanjena za 4,2 posto, dok je prema listopadu prošle godine zabilježen 7,2-postotni pad, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja rada i zaštitu okoliša. U prvih je deset ovogodišnjih mjeseci pak u usporedbi s istim lanjskim razdobljem industrijska proizvodnja u Zagrebu ipak veća, i to za 1,3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙