FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 12. prosinca

ZAGREB, 12. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zanedjelju, 12. prosinca.
ZAGREB, 12. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za nedjelju, 12. prosinca.

ZAGREB - Predsjednički kandidat Stipe Mesić preuzet će od predstavnika županijskih izbornih stožera kandidacijske liste s potpisima koje su volonteri prikupili kao potporu građana njegovoj kandidaturi (Izborni stožer Stipe Mesića, Vukotinovićeva 4/II, 11 sati).

ZAGREB - Izborni stožer predsjedničke kandidatkinje Jadranke Kosor organizira konferenciju za tisak i druženje povodom završetka postupka prikupljanja potpisa potpore njezinoj kandidaturi (Trg žrtava fašizma 4, 12 sati).

ZAGREB - Neovisni predsjednički kandidat s potporom HSP-a Slaven Letica prijaviti će predsjedničku kandidaturu i predati prikupljene potpise građana (Državno izborno povjerenstvo, Opatička 8, 12.30 sati).

ZAGREB - Međunarodna akcija "Betlehemsko svjetlo" kojom se svjetlo iz Betlehema preko Beča donosi u Zagreb i šalje dalje po Hrvatskoj održat će se u Zagrebu. Izviđači iz cijele Hrvatske okupit će se ispred Muzičkog paviljona i u svečanoj povorci krenuti prema zagrebačkoj katedrali (9.15 sati). Ondje će ih dočekati pomoćni biskup Vlado Košić i pokrovitelj akcije predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks (9.45 sati). Biskup Košić će potom predvoditi misu (10 sati), na kojoj će vjernici iz svih krajeva Hrvatske s fenjerima zapaliti Svjetlo i odnijeti ga u svoje domove i župe. Svečanosti će biti nazočna i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

ZAGREB - Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet organizira tradicionalnu 9. aukciju božićnih poklona, koju će otvoriti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor (Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, 19,30 sati).

ZAGREB - Otvaranje izložbe arhitekta Slavka Loewy u povodu 100. godišnjice rođenja (Galerija Milan i Ivo Steiner, Palmotićeva 16, 11 sati).

ZAGREB - Institut za visokoškolsko obrazovanje šangajskoga Sveučilišta objavio je rezultate istraživanja kvalitete svjetskih sveučilišta te popis s 500 najboljih sveučilišta na svijetu, među kojima nema nijednoga hrvatskog. Komentirajući činjenicu da među najboljim svjetskim sveučilištima nema nijednoga hrvatskog, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragutin Primorac izjavio je da je žalostan zbog toga i zbog stanja na sveučilištu koje je zatekao dolaskom na dužnost ministra. Rekao je kako u svojemu mandatu želi promijeniti to stanje i naše sveučilište vratiti uz bok sveučilištima Europe i svijeta. ( "Među petsto najboljih svjetskih sveučilišta nema hrvatskih", oko 500 riječi)

Dežurni urednici:

prijepodne/poslijepodne- Srebrenka Parlov

poslijepodne/navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙