FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadarski gospodarstvenici posjetili riblje burze u Italiji

ZADAR, 3. prosinca 2004. (Hina) - Zadarski gospodarstvenici obišli suod 30. studenog do 2. prosinca ove godine više ribljih burzi utalijanskoj regiji Marche, s ciljem upoznavanja s talijanskimiskustvima u organizaciji ribljih burzi te u uspostavi tržišnog redaprilikom stavljanja u promet ribe.
ZADAR, 3. prosinca 2004. (Hina) - Zadarski gospodarstvenici obišli su od 30. studenog do 2. prosinca ove godine više ribljih burzi u talijanskoj regiji Marche, s ciljem upoznavanja s talijanskim iskustvima u organizaciji ribljih burzi te u uspostavi tržišnog reda prilikom stavljanja u promet ribe.

Iz Županijske komore u Zadru, organizatora posjeta, doznaje se da su u izaslanstvu bili predstavnici tvrtki koje se bave uzgojen ribe: Kali Tuna, Tankerkomerc, Ostrea i drugi.

U Italiji postoji ukupno 57 burzi ribom, od čega je 8 u regiji Marche.

Za vrijeme posjeta Anconi, tijekom kojeg su se upoznali s nastankom ribljih burzi u Italiji, zakonskim osnovama, ustrojem, tipovima burzi i njihovom teritorijalnom organizacijom, hrvatsko izaslanstvo posjetilo je i tamošnje dvije burze ribe. Zanimljivo je da je jedna burza za bijelu, druga za sitnu plavu ribu, a burze imaju različit sustav licitiranja i infrastrukture za dražbovanje.

Izaslanstvo zadarskih gospodarstvenika posjetilo je u gradu Senigalia i tamošnju maslinarsko-uljarsku zadrugu, doznaje se.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙