FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 13. studenog

ZAGREB, 12. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 13. prosinca.
ZAGREB, 12. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 13. prosinca.

ZAGREB - "Crna metalurgija u RH - aktualno stanje i perspektive" tema je sastanaka koji će se održati u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva na inicijativu ministra Branka Vukelića. Na sastanak su pozvani predstavnici Valjaonice cijevi Sisak, Željezare Split, sindikata, Hrvatskog fonda za privatizaciju i Ureda za socijalno partnerstvo. Nakon sastanka bit će održana konferencija za novinare (13 sati, velika dvorana Ministarstva, Ulica grada Vukovara 78).

NOVI VINODOLSKI - Povjerenstvo Vlade za koordinaciju aktivnosti i praćenja pripreme turističke sezone na sjednici u Novom Vinodolskom razmatrat će program pripreme turističke godine 2005. godine. Bit će predstavljeni i rezultati projekta Zavoda za marketing u poljoprivredi Agronomskog fakulteta "Srdela snack". Po ranije iznesenim ocjenama ovogodišnja turistička sezona bila je uspješna, što pokazuju i podaci Državnog zavoda za statistiku po kojima je u deset ovogodišnjih mjeseci ostvareno šest posto više turističkih dolazaka i dva posto više noćenja nego u 2003. Od sezone 2005. se očekuje daljnji porast fizičkog turističkog prometa za oko tri posto. Na Sjednici Povjerenstva koju će, kako je najavljeno, voditi ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, sudjelovat predstavnici drugih ministarstava i državnih institucija (12,00 sati, Gradska vijećnica, Trg Vinodolskog zakona 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) o analizi rezultata HFP-a u 2004. godini te planu privatizacije u 2005. godini. Bit će također riječi i o otvorenim natječajima HFP-a te drugim aktualnim privatizacijskim temama (13 sati, Hrvatski fond za privatizaciju, Ivana Lučića 6).

ZAGREB - Centar za politiku razvoja malih poduzeća - CEPOR i Europski institut iz Sofije organizatori su okruglog stola na temu "Hrvatsko pridruživanje Europskoj uniji - napredak u oblikovanju tržišnih mehanizama". Institut iz Sofije koordinator je projekta o doprinosu promociji razumijevanja i dijaloga između Europske unije i zapadnog Balkana, a u Hrvatskoj im je partner CEPOR. Cilj je projekta širenje razumijevanja politika EU u regiji i stručni doprinos formuliranju kompatibilnog institucionalnog i zakonodavnog okvira (11,00 sati, Ekonomski institut, Trg J.F. Kennedy-a 7/1).

ZAGREB - Predstavnici Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb (RBA) i članice Raiffeisen grupe u Hrvatskoj na konferenciji za novinare objavit će poslovne rezultate RBA i Grupe u prvih devet ovogodišnjih mjeseci kao, podatke o poslovanju Grupe u zadnjih 10 godina te planove za 2005. godinu (11,00 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Nastavlja se višemjesečni trend pada broja izdanih građevnih dozvola u Hrvatskoj, što će utjecati na daljnje usporavanje stopa rasta u građevinarstvu. Tako je u listopadu izdano 1.015 građevnih dozvola, što je za 12,7 posto ili za 147 dozvola manje nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku. Ukupno je u prvih deset mjeseci ove godine u Hrvatskoj izdana 10.181 građevna dozvola. U usporedbi s ranije objavljenim podacima za prošlu godinu proizlazi da je u prvih deset mjeseci 2004. izdano 1.039 građevnih dozvola manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Pritom je u osjetnom padu i predviđena vrijednost radova. Tako je građevnim dozvolama izdanim u deset ovogodišnjih mjeseci predviđeno izvođenje građevinskih radova u ukupnoj vrijednosti od 17,6 milijardi kuna, što je za 23,3 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙