FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordan: HSU djelomično zadovljan popisom dionica

ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatske strankeumirovljenika (HSU) Vladimir Jordan izjavio je danas da suumirovljenici djelomično zadovoljni popisom dionica koje im jeponudila Vlada da uđu u fond za obeštećenje umirovljenika.
ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan izjavio je danas da su umirovljenici djelomično zadovoljni popisom dionica koje im je ponudila Vlada da uđu u fond za obeštećenje umirovljenika.

Vlada je prošloga tjedna umirovljenicima predala popis dionica 64 tvrtke iz državnog portfelja čija je ukupna vrijednost 4,8 milijardi kuna.

"Drago nam je da su u fond ušle i dionice koje smo tražili, odnosno udjeli u vrijednim tvrtkama poput T-HT-a, Ine, Plive, Podravke, Croatia osiguranja", rekao je Jordan Hini dodavši da se radna skupina HSU-a mora u vezi popisa očitovati Vladi do kraja tjedna.

Budući da ukupni iznos duga prema umirovljenicima procjenjuje na oko 20 milijardi kuna, Jordan očekuje da im Vlada kao slijedeći korak preda popis nekretnina te ostale imovine koja bi ušla u fond.

Predsjednik HSU-a nezadovoljan je što je državni proračun za iduću godinu predložen bez konzultacija s predstavnicima umirovljenika, no njegove stavke predstavnici Vlade i umirovljenika ipak bi trebali raspraviti na idućoj sjednici Povjerenstva za provedbu sporazuma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙