FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Selo Djeda Mraza u Laponiji zatrpano pismima

Finska-zanimljivostiSelo Djeda Mraza u Laponiji zatrpano pismimaROVANIEMI (Finska), 12. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Ovo je najživljidio godine u selu Djeda Mraza u Laponiji: djelatnici lokalne poštezatrpani su s oko 500.000 pisama adresiranih na Djeda Mraza.
ROVANIEMI (Finska), 12. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Ovo je najživlji dio godine u selu Djeda Mraza u Laponiji: djelatnici lokalne pošte zatrpani su s oko 500.000 pisama adresiranih na Djeda Mraza.

"Tisuće i tisuće pisama svakodnevno primamo iz cijeloga svijeta", rekao je djelatnik pošte Heli Kairansuo.

Više od 10 milijuna pisama, čestitki i popisa poklona stiglo je u poštanski ured otkad je otvoren prije 20 godina nedaleko od Rovaniemija, arktičkog gradića od 35.000 stanovnika.

"Sve koverte na kojima piše Djed Mraz, Laponija ili Sjeverni pol dolaze ovdje. Međutim, prava adresa glasi: Djed Mraz (Santa Claus), 96930 Arktički krug (Arctic Circle), Finska", pojasnila je djelatnica Taina Ollila.

"Često pisma sadrže samo popis poklona, ali takva pisma Djed Mraz baš i ne voli, njemu se sviđa kada djeca pišu o sebi, svojim obiteljima, hobijima, svojim snovima i nadama", rekla je Riitta Mattila, zamjenica šefa pošte.

Sva pisma s povratnom adresom dobijaju odgovor na osam jezika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙