FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodaje se dnevnik "originalne" Bridget Jones

LONDON, 12. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Osam desetljeća staridnevnik britanske tinejdžerke, tzv. "prave Bridget Jones", idućegatjedna kreće u prodaju diljem Velike Britanije.
LONDON, 12. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Osam desetljeća stari dnevnik britanske tinejdžerke, tzv. "prave Bridget Jones", idućega tjedna kreće u prodaju diljem Velike Britanije.

U dnevniku je 17-godišnja Ilena Powel zabilježila tri mjeseca života 1925. godine, s posebnim naglaskom na opsjednutost izgledom i muškarcima.

Dnevnik obložen kožom pronađen je u torbi punoj knjiga, koja je darovana knjižnici Oxfam u Bristolu, Ileninom rodnom gradu.

On daje dobar uvid u način života u Britaniji tijekom "ludih" 20-tih godina prošlog stoljeća, kada su ljubav i zabava bile glavne preokupacije mladih žena.

Neka Ileninina razmišljanja vrlo su slična stavovima 30-godišnje Bridget u knjizi britanske spisateljice Helen Fielding, po kojoj je 2001. godine snimljen filmski hit "Dnevnik Bridget Jones".

Direktor knjižnice Oxfam, Chris Coe objavio je da je dnevnik tiskan i očekuje zaradu od najmanje milijun funti od prodaje diljem svijeta. Ilenin dnevnik, zajedno s fotografijom u boji snimljenoj na njezin rođendan, kreće u prodaju idućega tjedna u 750 Oxfamovih knjižnica u Velikoj Britaniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙