FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEF WADA O SLUČAJU MARION JONES

ATENA, 6. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Prvi čovjek Svjetskeantidopinške agencije (WADA) Dick Pound istaknuo je kako bi američkojatletičarki Marion Jones trebale biti oduzete olimpijske medalje akose dokažu optužbe o dopingu.
ATENA, 6. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Prvi čovjek Svjetske antidopinške agencije (WADA) Dick Pound istaknuo je kako bi američkoj atletičarki Marion Jones trebale biti oduzete olimpijske medalje ako se dokažu optužbe o dopingu.

"Ako je kriva trebalo bi joj oduzeti sve medalje, te ju kazniti dvogodišnjom suspenzijom. Uopće nije bitno što se to dogodilo prije četiri godine", izjavio je Pound.

Prema pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora sportašima se mogu oduzeti medalje ako ih se uhvati u korištenju dopinga unutar roka od tri godine od održavanja Igara.

Marion Jones je na OI u Sydneyu 2000. osvojila pet medalja, od čega tri zlatne.

Poundova izjava stigla je nakon što je prošlog tjedna šef kontroverznog BALCO laboratorija Victor Conte, koji je optužen zbog distribucije nedozvoljenih stimulativnih sredstava, izjavio za tv mrežu ABC kako je na svoje oči vidio da Marion Jones koristi steroide koje je razvio u svom laboratoriju. Ustvrdio je kako je suradnja s Marion Jones započela prije OI u Sydneyu, te da je nastavljena i nakon Igara.

"Tu imamo slučaj da dvoje ljudi tvrde sasvim suprotno. Na Američkoj antidopinškoj agenciji je da otkrije što je istina", kazao je Pound.

Marion Jones, koja nikad nije bila pozitivna na doping testu, ustraje u tome da nije uzimala nedozvoljena stimulativna sredstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙