FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOO: ROGGE UTEMELJIO KOMISIJU O "SLUČAJU JONES"

LONDON, 7. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Predsjednik Međunarodnogolimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge potvrdio je u utorak kako jeutemeljio posebnu disciplinsku komisiju koja će istražiti optužbeprotiv američke sprinterice Marion Jones.
LONDON, 7. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge potvrdio je u utorak kako je utemeljio posebnu disciplinsku komisiju koja će istražiti optužbe protiv američke sprinterice Marion Jones.

Optužbe koje je protiv Marion Jones iznio šef laboratorija BALCO Victor Conte iznimno su ozbiljne i MOO će učiniti sve kako bi se saznala istina, kazao je Rogge, dodavši kako će Komisija svoja saznanja iznijeti Izvršnom odboru MOO-a.

Prošloga tjedna šef kontroverznog BALCO laboratorija Victor Conte, koji je optužen zbog distribucije nedozvoljenih stimulativnih sredstava, izjavio za TV-mrežu ABC kako je na svoje oči vidio da Marion Jones koristi steroide koje je razvio u svom laboratoriju. Ustvrdio je kako je suradnja s Marion Jones započela prije OI u Sydneyu, te da je nastavljena i nakon Igara.

Prema pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora sportašima se mogu oduzeti medalje ako ih se uhvati u korištenju dopinga unutar roka od tri godine od održavanja Igara.

Marion Jones je na OI u Sydneyu 2000. osvojila pet medalja, od čega tri zlatne. Poznata atletičarka, koja nikad nije bila pozitivna na doping testu, ustraje u tome da nije uzimala nedozvoljena stimulativna sredstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙