FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel: Hrvatska nije glavni slovenski problem

PIRAN/LJUBLJANA,11. prosinca(Hina) - Slovenski ministar vanjskihposlova Dimitrij Rupel izjavio je u subotu da Hrvatska nije glavnislovenski problem jer će Ljubljana sljedeće godine biti najvišeangažirana na poslovima predsjedavanja Organizacijom za europskusigurnost i suradnju (OESS).
PIRAN/LJUBLJANA,11. prosinca(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je u subotu da Hrvatska nije glavni slovenski problem jer će Ljubljana sljedeće godine biti najviše angažirana na poslovima predsjedavanja Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS).

"Hrvatska nije glavni problem Slovenije", rekao je Rupel u razgovoru za glavni dnevnik državne televizije, zamoljen da komentira "ponovni incident u Piranskom zaljevu" o kojemu su tijekom dana javljali slovenski elektronički mediji i tiskovna afgancija STA.

"Tu stvar će biti potrebno regulirati na nižoj razini, ne bih žurio s brzim reakcijama ili naglim odlukama. Imamo dobru poziciju i dovoljno vremena", rekao je Rupel.

Inače, slovenski je ministar najavio svoje skorašnje posjete Moskvi i Washingtonu u sklopu preuzimanja predsjedanja OESS-om. Rekao je da će jedan od prioriteta slovenskog predsjedanja tom organizacijom biti jugoistočna Europa i Kosovo.

Rupel je sugerirao da će za bilateralne odnose sa državama zapadnog Balkana Slovenija iduće godine imati malo vremena, ali da će njena politika u okviru OESS-a biti lokalno obojena i usmjerena na stabilizaciju u regiji, a isto tako na jaču međunarodnu profilaciju Slovenije i njen identitet u međunarodnim odnosima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙