FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski vozač Damir Mikulić u nedjelju stiže u Hrvatsku

ZAGREB, 11. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski vozač kamiona DamirMikulić u nedjelju stiže u Hrvatsku, nakon što je dva mjeseca proveo uameričkom zatvoru u Iraku, rekao je u subotu voditelj radne skupinehrvatskog Ministarstva vanjskih poslova za događaje u Iraku VinkoLjubičić.
ZAGREB, 11. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski vozač kamiona Damir Mikulić u nedjelju stiže u Hrvatsku, nakon što je dva mjeseca proveo u američkom zatvoru u Iraku, rekao je u subotu voditelj radne skupine hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova za događaje u Iraku Vinko Ljubičić.

Mikulić je pušten iz zatvora, a da to nitko nije znao, ali ga je vidio i prepoznao kolega iz SiCG Dean Gvozdanović i prebacio ga do turske granice. Hrvatski je vozač iz Iraka u Tursku prešao u petak oko 10.30 sati i javio se svojim roditeljima. Prve su informacije govorile kako je krenuo prema Istanbulu, odakle se u subotu zrakoplovom trebao uputiti za Zagreb.

"Došlo je do promjene plana i Mikulić je jutros stigao u Ankaru. Tamo ga je dočekalo osoblje hrvatskog veleposlanstva, koje će mu pružiti svu potrebnu pomoć", rekao je Ljubičić u telefonskom razgovoru za Hinu.

Prema njegovim riječima, Damir Mikulić će prespavati u glavnom gradu Turske, iz kojeg će ujutro krenuti za Istanbul, a potom za Zagreb. U zagrebačkoj zračnoj luci potvrdili su da zrakoplov iz Turske, prema redu letenja, treba stići u 15.10 sati.

Mikulić, kojeg su zbog navodne špijunaže američke snage u Iraku uhitile početkom listopada, bio je pritvoren u logoru Bucca kod grada Um Qasra na jugu Iraka, gdje američka vojska drži pritvorene strance.

Bio je osumnjičen da je "navodno prikupljao podatke o vozilima i osobne podatke preko granice koja se smatra normalnim interesom turista". Zeleno svjetlo za njegovo oslobađanje američka je strana dala tek prošlog tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙