FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakladna djelatnost širokobriješkoga ogranka Matice hrvatske

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Ogranak Matice hrvatske iz ŠirokogaBrijega predstavio je večeras u Matičinoj palači u Zagrebu svojčasopis "Vitko", zbirku pjesama Katice Mustapić-Šantić "Povrataksebi", aforizme Marinka Ćavara "PST... i prenesi dalje", monografijuIvana Dugandžića "Širokobriješka baština" i zbornik radova "Viganj injegovo doba".
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Ogranak Matice hrvatske iz Širokoga Brijega predstavio je večeras u Matičinoj palači u Zagrebu svoj časopis "Vitko", zbirku pjesama Katice Mustapić-Šantić "Povratak sebi", aforizme Marinka Ćavara "PST... i prenesi dalje", monografiju Ivana Dugandžića "Širokobriješka baština" i zbornik radova "Viganj i njegovo doba".

O časopisu "Vitko" govorila je njegova glavna urednica Blanka Kraljević, koja je napomenula kako je časopis pokrenut 15. kolovoza 2002., a izlazi dva puta godišnje.

O Ćavarovim aforizmima govorio je Miroslav Vukmančić, a o pjesmama Katice Mustapić-Šantić fra Draženko Tomić.

Marinka Šimić sa zagrebačkoga Staroslavenskoga instituta govorila je o knjizi "Širokobriješka baština", a zbornik "Viganj i njegovo doba", u koji su uvršteni radovi s ljetošnjeg znanstvenog skupa posvećenog 600. obljetnici Kočerinske ploče, predstavio je glavni urednik Grgo Mikulić.

Srednjovjekovna Kočerinska ploča sa starim natpisom pisana je bosančicom, napomenuo je Mikulić i dodao kako je služila kao uzglavlje groba na stećku Vignja Miloševića.

O radu širokobriješkoga ogranka Matice hrvatske govorio je njegov predsjednik Predrag Kožul, a goste iz Hercegovine pozdravio je dopredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙