FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turski ministar vanjskih poslova u posjetu Sloveniji

LJUBLJANA,1. studenoga(Hina) - Turski ministar vanjskih poslovaAbdullah Gul doputovao je u srijedu u dvodnevni posjet Sloveniji usklopu europske turneje kojom traži potporu za početak pregovoraTurske o punopravnom članstvu u EU.
LJUBLJANA,1. studenoga(Hina) - Turski ministar vanjskih poslova Abdullah Gul doputovao je u srijedu u dvodnevni posjet Sloveniji u sklopu europske turneje kojom traži potporu za početak pregovora Turske o punopravnom članstvu u EU.

Gul je u razgovoru za slovensku tiskovnu agenciju STA rekao da nije zabrinut odlukom koju u vezi s početkom pregovora 17. ovog mjeseca trebaju donijeti šefovi država EU-a, jer je još prije dvije godine u Kopenhagenu donesena odluka da se o tome odluči do kraja ove godine, uz uvjet da mišljenje Europske komisije o tome bude pozitivno.

"Turska želi otpočeti s pregovorima bez odgađanja, a svjesni smo da će pregovori dugo trajati. Turska je velika država, a u slučaju velikih država pregovori uvijek dugo traju", rekao je Gul za slovensku agenciju na početku svog posjeta, tijekom kojega se sastao s predstavnicima dosadašnje i buduće vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙