FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP: Hrvatski vozač Mikulić na slobodi

ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski vozač Damir Mikulić, kojije početkom listopada uhićen u Iraku, oslobođen je, izjavio je u petakza Hinu dužnosnik hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova VinkoLjubičić.
ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski vozač Damir Mikulić, koji je početkom listopada uhićen u Iraku, oslobođen je, izjavio je u petak za Hinu dužnosnik hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova Vinko Ljubičić.

"Damir Mikulić je na slobodi", rekao je Vinko Ljubičić, koji je na čelu radne skupine zadužene za praćenje stanja u Iraku, u telefonskom razgovoru za Hinu.

Prema Ljubičićevim riječima, Mikulić je prešao iz Iraka u Tursku u petak oko 10.30 sati i javio se svojim roditeljima. Sada je na putu prema Istanbulu i sutra ujutro trebao bi zrakoplovom krenuti krenuti prema Zagrebu, dodao je.

Ljubičić je rekao da će tijekom poslije podneva kontaktirati hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu kako bi se došlo do dodatnih informacija o Mikulićevom oslobađanju.

Mikulić, kojeg su zbog navodne špijunaže američke snage u Iraku uhitile početkom listopada, bio je pritvoren u logoru Bucca kod grada Um Qasra na jugu Iraka, gdje američka vojska drži pritvorene strance.

Bio je osumnjičen da je "navodno prikupljao podatke o vozilima i osobne podatke preko granice koja se smatra normalnim interesom turista". Prošli je tjedan američka strana dala zeleno svjetlo za oslobađanje Mikulića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙