FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kapraljević: HNS neće odustati od istražnih povjerenstava

OSIJEK,11. prosinca(Hina) - Saborski zastupnik HNS-a Antun Kapraljevićizjavio je danas u Osijeku kako ta stranka neće odustati od svojihprijedloga o osnivanju istražnih povjerenstava koja trebaju ispitatinačin stjecanja imovine premijera Ive Sanadera i ministra MiomiraŽužula te zbivanja oko natječaja za treću mobilnu telefonsku mrežu.
OSIJEK,11. prosinca(Hina) - Saborski zastupnik HNS-a Antun Kapraljević izjavio je danas u Osijeku kako ta stranka neće odustati od svojih prijedloga o osnivanju istražnih povjerenstava koja trebaju ispitati način stjecanja imovine premijera Ive Sanadera i ministra Miomira Žužula te zbivanja oko natječaja za treću mobilnu telefonsku mrežu.

"HNS ne želi odustati od formiranja tih povjerenstava, osim eventualno, ako dobije garanciju da su nadležne državne institucije poduzele potrebne radnje i preuzele te slučajeve", rekao je Kapraljević na konfernciji za novinare.

Kazao je da HNS nije prihvatio zamolbu predsjednika SDP-a Ivice Račana da odustane od svojih prijedloga za formiranjem ovih istražnih povjerenstava te kako mu nije jasno zbog je Račan iznio takvu ideju.

"Ne znam je li to nekakav dogovor sa Sanaderom, ali smatramo da je tih tajnih dogovora dosta i da javnost ima pravo saznati sve što se dogovara", ocijenio je Kapraljević.

Dodao je kako će HNS na idućoj saborskoj sjednici inicirati zakonska rješenja koja bi omogućila zaštitu građana koji upozoravaju na korupciju dužnosnika.

"HDZ-ov put ka Europskoj uniji obilježen je s nekoliko afera", rekao je. Također je ustvrdio da priča oko ministra Žužula ni izbliza nije završena te je izrazio uvjerenje da će Žužul, nakon što Hrvatska dobije potvrdu o početku pregovora s Europskom unijom, otići iz hrvatske politike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙