FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić: HNS spreman razgovarati s HDZ-om o odustajanju od povjerenstava

ZAGREB,8. prosinca(Hina) - Saborski Klub HNS/PGS-a spreman jerazgovarati o HDZ-ovoj inicijativi da se odustane od osnivanja istražnih povjerenstava, kako HDZ-ovog da se istraži poslovanje idjelovanje Radimira Čačića i Zlatka Tomčića, tako i njihovog da seistraže Ivo Sanader i Miomir Žužul, pod uvjetom da se te istrageprenesu na Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, Državnoodvjetništvo i Poreznu upravu.
ZAGREB,8. prosinca(Hina) - Saborski Klub HNS/PGS-a spreman je razgovarati o HDZ-ovoj inicijativi da se odustane od osnivanja istražnih povjerenstava, kako HDZ-ovog da se istraži poslovanje i djelovanje Radimira Čačića i Zlatka Tomčića, tako i njihovog da se istraže Ivo Sanader i Miomir Žužul, pod uvjetom da se te istrage prenesu na Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, Državno odvjetništvo i Poreznu upravu.

To je danas na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru najavila predsjednica HNS-a Vesna Pusić. Tome je dodala da je jutros, kako je kazala, doznala da HDZ, odnosno njegov predsjednik Ivo Sanader, misli pokrenuti inicijativu da se odustane od svih istražnih povjerenstava koja su trenutno u saborskoj proceduri.

Ne pristane li HDZ da se istrage prenesu na nadležne institucije, HNS/PGS, tvrdi Pusić, neće odustati od svoje inicijative.

Izvijestila je da je njezin klub prije dva dana u saborsku proceduru uputio zahtjev da se osnuje istražno povjerenstvo koje bi istražilo poslovanje i djelovanje premijera Sanadera i ministra Žužula, od njihova stupanja na dužnosničke funkcije do danas.

Klub se, kaže, na to odlučio nakon što je HDZ u saborsku proceduru uputio inicijativu za povjerenstvo koje bi istraživalo Čačića i Tomčića, osnivanje kojega njezin klub podržava jer, ističe, želi da se utvrde sve činjenice kako bi se zaustavilo lažno optuživanje i insinuacije, posebno na Čačićev račun.

"Potrebno je utvrditi činjenice jer u protivnom ostaje prostor za lažne optužbe i klevete u političkoj borbi koje se pojavljuju već 14 godina, a posebno na površinu izbijaju u svakom predizbornom razdoblju", kazala je Pusić.

Predsjednik Kluba HNS/PGS-a Dragutin Lesar rekao je da je hrvatskoj javnosti već dosta političkih optužbi uoči izbora, "etiketiranja i izvlačenja stvari iz naftalina", a da nije utvrđena ni jedna činjenica.

Pozvao je vladajući HDZ da što prije organizira sastanak na kojemu bi se razgovaralo o tome hoće li se odustati od osnivanja spomenutih povjerenstava u Saboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙