FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ: Sanader odbacuje insinuacije HNS-a o istražnim povjerenstvima

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Tajništvo HDZ-a večeras je priopćilokako predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanadernajodlučnije odbacuje insinuacije HNS-a o bilo kakvoj političkojtrgovini istražnim povjerenstvima.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Tajništvo HDZ-a večeras je priopćilo kako predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanader najodlučnije odbacuje insinuacije HNS-a o bilo kakvoj političkoj trgovini istražnim povjerenstvima.

Reagirajući na današnju izjavu predsjednice HNS-a Vesne Pusić, koja je ustvrdila kako je "doznala da HDZ, odnosno njegov predsjednik, Ivo Sanader, misli pokrenuti inicijativu da se odustane od svih istražnih povjerenstava koja su trenutačno u saborskoj inicijativi", HDZ u priopćenju ističe da premijer Sanader "podupire osnivanje svih istražnih povjerenstava kojima nije cilj politikanstvo nego zaštita zakonitosti, jer se osobno nema čega bojati".

Tajništvo HDZ-a također navodi kako je "inicijativa HDZ-a išla prema tome da se povuče zahtjev o osnivanju istražnog povjerenstva o sigurnosnim službama, koji je oporba uputila u saborsku proceduru, jer", kako ocjenjuje, " to je 'voda na mlin' onima koji Hrvatskoj predbacuju nepotpunu suradnju s Haaškim sudom, uoči odluke Europskog vijeća o datumu početka pregovora".

"HDZ drži da je ulazak Hrvatske u Europsku uniju strateški prioritet o čemu treba postići politički konsenzus, a ne skupljati jeftine, po našu državu štetne, političke bodove", dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙