FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka- Presude skupni dilera; Batiniću 13 godina zatvora

Hrvatska-droga presudaRijeka- Presude skupni dilera; Batiniću 13 godina zatvoraRIJEKARIJEKA,10. prosinca(Hina) - Na Županijskom sudu u Rijeci danasje 11 osoba, optuženih za organiziranje radi preprodaje heroina, proglašeno krivima te su im određene zatvorske kazne od četiri mjesecado 13 godina koliko je dosuđeno prvooptuženom Alenu Batiniću.
RIJEKARIJEKA,10. prosinca(Hina) - Na Županijskom sudu u Rijeci danas je 11 osoba, optuženih za organiziranje radi preprodaje heroina, proglašeno krivima te su im određene zatvorske kazne od četiri mjeseca do 13 godina koliko je dosuđeno prvooptuženom Alenu Batiniću.

Batinića je Sudsko vijeće, kojemu je na čelu bila sutkinja Ika Šarić, proglasilo krivim za organiziranje skupine. Većina iz skupine kažnjena je višegodišnjim zatvorskim kaznama; na 10 godina Branko Berišić, na pet Marin Knežević, na četiri godine i šest mjeseci Nenad Lazić, četiri godine Franči Tomulić, te na tri godine i šest mjeseci Nedžat Nesimi. Na po tri godine osuđeni su Milan Podnar i Predrag Diklić te Alen Lovren. Josip Svetić kažnjen je s godinu i šest mjeseci zatvora, a Marinko Lakić s godinu i dva mjeseca. Uz njih, zatvorskim kaznama kažnjeni su Mladen Draganić s tri godine, Miljenko Gajić s godinu i šest mjeseci, a Igor Petrović i Danijela Makovac Jež s četiri mjeseca zbog preprodaje i posjedovanja droge, ali ne i za organiziranje u skupinu.

Svima je potvrđeno da su između 1999. i svibnja 2003. sudjelovali u pribavljanju, prijevozu, pakiranju i preprodaji heroina iz Zagreba za područje Primorsko-goranske županije, Istre i Italije. Po optužnici, na taj način u optjecaju je bilo između dvadeset i trideset kilograma heroina.

Alen Batinić, koji je u pritvoru u Rijeci od lipnja 2001., utvrdilo je Sudsko vijeće, iz zatvora je dostavljenim mobitelima nastavio upravljati skupinom te organizirati transport i prodaju droge.

Njemu i Kneževiću produžuje se pritvor, a Podnar i Tomulić, koji su do sada također bili u pritvoru, puštaju se na slobodu do poziva na odsluženje kazne. Batinić i Berišić dužni su svojom imovinom nadoknaditi po 500 tisuća kuna nezakonito stečene dobiti, a Nenad Lazić 100 tisuća kuna.

Zamjenik županijskog državnog tužitelja Darko Karlović odustao je tijekom glavne rasprave od optužbe za osam osoba koje se ranije teretilo za sudjelovanje u preprodaji droge vezano uz ovu skupinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙