FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

L. Radeljak oslobođen optužbe za smrt Ene Begović

SPLIT, 3. prosinca 2004. (Hina) - Na Općinskom sudu u Splitu izrečenaje danas nepravomoćna oslobađajuća presuda 22-godišnjem LeonuRadeljaku, optuženom za izazivanje prometne nesreće iz nehaja u kojojje smrtno stradala glumica Ena Begović, u Splitskoj na Braču 15.kolovoza 2000.
SPLIT, 3. prosinca 2004. (Hina) - Na Općinskom sudu u Splitu izrečena je danas nepravomoćna oslobađajuća presuda 22-godišnjem Leonu Radeljaku, optuženom za izazivanje prometne nesreće iz nehaja u kojoj je smrtno stradala glumica Ena Begović, u Splitskoj na Braču 15. kolovoza 2000.

Oslobađajuća presuda donesena je na temelju dodatnog prometno-tehničkog vještačenja kojim je potvrđeno da je na vozilima istog tipa - "jeep grand cheeroke" - zabilježen niz sličnih grešaka na mjenjaču, što je prouzročilo i nesreću u kojoj je stradala Ena Begović, navodi se u obrazloženju presude.

Na suđenju, zatvorenom za javnost, Leon Radeljak je izjavio da se ne osjeća krivim, te je odbacio sve navode iz optužnice.

Općinsko državno odvjetništvo teretilo ga je da nije poduzeo mjere za sprječavanje kretanja vozila s mjesta, lakomisleno zaključivši da neće prouzročiti nesreću. Povukao je, naime, samo ručnu kočnicu, a mjenjač ostavio u položaju za kretanje unatrag. Jeep je tada krenuo unatrag te se prevrnuo na lijevu stranu u udubinu pokraj ceste zaustavivši se na krovu.

Ena Begović preminula je zbog višestrukih ozljeda glave, a njezina majka Tereza i kći Lana teško su ozlijeđene. Josip Radeljak, koji je bio na mjestu suvozača, nije bio ozlijeđen.

Općinsko državno odvjetništvo najavilo je podnošenje žalbe na oslobađajuću presudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙