FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio izaslanstvo Koordinacije udruga ...

ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklihiz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije, izvijestio je UredPredsjednika Republike.
ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije, izvijestio je Ured Predsjednika Republike.

Izaslanstvo su predvodili župan vukovarsko-srijemski Nikola Šafer i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Županije vukovarsko-srijemske Ivan Čačić.

Župan Šafer izvijestio je predsjednika Mesića o osnivanju Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a s ciljem da jedno tijelo nastupa prema institucijama sustava, tako da branitelji i članovi njihovih obitelji na lakši i jednostavniji način ostvare svoja prava.

Udruge koje sačinjavaju ovu koordinaciju nestranačke su.

Članovi Koordinacije, u razgovoru s Predsjednikom Republike, istaknuli su svoje nezadovoljstvo načinom rasprave o Zakonu o hrvatskim braniteljima kao i birokratizacijom njihovih problema u nadležnim institucijama, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Mesić rekao je kako se prava branitelja moraju maksimalno zaštititi, te naglasio da se ta prava moraju odnositi samo na istinske branitelje koji su sudjelovali u Domovinskom ratu.

"Hrvatska ima obveze prema onima koji su stvarali Hrvatsku, no da bismo to ostvarili potrebno je pokrenuti proizvodnju i stvoriti uvjete za otvaranje novih radnih mjesta", rekao je predsjednik Mesić, i istaknuo svoju potporu braniteljima da sva svoja prava traže i ostvare kroz institucije sustava.

Izaslanstvo su predvodili župan vukovarsko-srijemski Nikola Šafer i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Županije vukovarsko-srijemske Ivan Čačić.

Uz predsjednika Mesića razgovoru su bili nazočni savjetnik Predsjednika za obranu i vojna pitanja Petar Stipetić i pomoćnik savjetnika Predsjednika za unutarnju politiku Neven Ivak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙