FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio vodstvo Savjeta za nacionalne manjine

ZAGREB, 20. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je sinoć predsjednika i potpredsjednika Savjeta za nacionalnemanjine Aleksandra Tolnauera i prof. Sinišu Tatalovića, priopćio jedanas Ured predsjednika RH.
ZAGREB, 20. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je sinoć predsjednika i potpredsjednika Savjeta za nacionalne manjine Aleksandra Tolnauera i prof. Sinišu Tatalovića, priopćio je danas Ured predsjednika RH.

Predsjedniku Mesiću su, navodi se u priopćenju, zahvalili na svemu što je u svom prvom mandatu učinio za manjine, otvarajući svojim djelovanjem politički prostor kako bi građani prepoznali važnost odnosa prema manjinama.

Na tom redovitom sastanku s Predsjednikom izvijestili su ga o svom radu u proteklih nekoliko mjeseci te o problemima s kojima se susreću. Tolnauer i Tatalović su istaknuli da je osim povratka i obnove, velik problem "činjenica da institucije, od lokalne do državne razine, nisu osposobljene za provođenje Ustavnog zakona o zaštiti manjina".

Govoreći o vrlo dobroj suradnji koju imaju s OESS-om, naglasili su kako odnose prema manjinama Hrvatska treba unapređivati ne radi Europe, nego radi sebe same, a kad europski standardi budu usvojeni, ulazak u EU bit će formalnost, kaže se na kraju priopćenja iz Ureda predsjednika RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙