FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Slavonske banke u 2004. oko 68,5 milijuna kuna

OSIJEK,10. prosinca 2004.(Hina) -Slavonska banka dd Osijek poslovnu će2004. godinu, po sadašnjim očekivanjima, završiti s dobiti prijeoporezivanja od oko 68,4 milijuna kuna, s povećanjem temeljnogkapitala na 531 milijun kuna i ukupne aktive banka na 5,5 milijardikuna, izvijestila je danas Uprave banke.
OSIJEK,10. prosinca 2004.(Hina) -Slavonska banka dd Osijek poslovnu će 2004. godinu, po sadašnjim očekivanjima, završiti s dobiti prije oporezivanja od oko 68,4 milijuna kuna, s povećanjem temeljnog kapitala na 531 milijun kuna i ukupne aktive banka na 5,5 milijardi kuna, izvijestila je danas Uprave banke.

Predsjednik Uprave Ivan Mihaljević kazao je novinarima kako banka iduće godine otvorenjem novih poslovnica planira zaokružiti tržište Slavonije i Baranje, a uz projekte financiranja kapitalnih ulaganja u poljoprivredi, od proizvodnje do sustava navodnjavanja, banka će s 21 milijun eura financirati projekt druge fiksne telefonske mreže u Hrvatskoj. Drži da, s obzirom na pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, upravo treba poticati razvoj novih tehnologija.

Udio Slavonske banke na tržištu Slavonije i Baranje procjenjuju na oko 25 posto, a oko 60 posto ukupnih kreditnih plasmana upućeno je gospodarstvu, dodao je Mihaljević.

U Upravi ističu kako se u razdoblju do 2009. godine, uz pripremu za ulazak Hrvatske u EU, planira povećanje aktive banke na 15 milijardi kuna te da bi se u tome roku trebalo obaviti integriranje banke s Hypo-Alpe-Adria bankom Zagreb, ali da se tom aktivnošću "neće žuriti".

Banka trenutačno zapošljava 587 djelatnika, a 2005. godinu završit će s preko 600 zaposlenih.

(Hina) xivuč ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙