FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRODSKO POSAVSKA BANKA OD JUČER VABA D.D. BANKA VARAŽDIN

ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - BRODSKO POSAVSKA BANKA OD JUČERVABA D.D. BANKA VARAŽDIN
ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - BRODSKO POSAVSKA BANKA OD JUČER VABA D.D. BANKA VARAŽDIN

HINA - Financijski servis

Brodsko Posavska banka (BPB), temeljem odluke izvanredne glavne skupštine, promijenila je ime u Vaba d.d. banka i sjedište izmjestila u Varaždin.

Odluku o promjeni imena donesena je jučer, istodobno kad i odluka o promjeni sjedišta banke koje se iz Slavonskog Broda seli u Varaždin.

Većinski vlasnik banke je fond Validus, a naziv i sjedište banke, kako se naglašava u priopćenju, omogućit će poboljšanje poslovanja korištenjem resursa FIMA vrijednosnica i drugih poslovnih subjekata u poslovnom sustavu većinskog vlasnika. Banka će se orijentirati, kako se navodi, klijentima zainteresiranima za investicijsko bankarstvo, tržišta kapitala i male i srednje poduzetništvo.

Ukupna aktiva Banke na dan 30. rujna, po podacima Hrvatske narodne banke, iznosila je 120,3 milijuna kuna, a u tom je razdoblju ostvaren gubitak od 15,9 milijuna kuna.

Banka, osnovana 1994. godine, ima izravna ulaganja u poduzećima Vis (75,54 posto) i Đuro Đaković Hrana (3,46 posto).

Osim u Vaba d.d banci Varaždin, Validus ima udjele u Hotelima Helios (84,64 posto), tvrtci Elak (43,83 posto) i Varteksu (21,49 posto).

Banka novog imena ima šest poslovnica od kojih su tri u Slavonskom Brodu te po jedna u Novoj Gradiški, Vinkovcima i Zagrebu.

Novi vlasnik najavljuje da će u Slavonskom Brodu, gdje je dosad bilo središte banke, biti otvoren Centar za razvoj i poticanje agro poslovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙