FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Otmičari traže milijun eura za sedmogodišnjeg dječaka

SARAJEVO,10. prosinca(Hina) - Sedmogodišnji sin aktualnog sportskogdirektora nogometnog kluba "Sarajevo" Mirze Varešanovića otet je usrijedu kada su vraćao iz škole a otmičari su zatražili milijun euraza njegovo oslobađanje, objavio je u petak sarajevski "Dnevni avaz".
SARAJEVO,10. prosinca(Hina) - Sedmogodišnji sin aktualnog sportskog direktora nogometnog kluba "Sarajevo" Mirze Varešanovića otet je u srijedu kada su vraćao iz škole a otmičari su zatražili milijun eura za njegovo oslobađanje, objavio je u petak sarajevski "Dnevni avaz".

Pozivajući se na izvore bliske obitelji Varešanović, ovaj list navodi kako je dječak otet u sarajevskom naselju Bjelave dok se vraćao iz škole udaljene od zgrade u kojoj živi tek dvadesetak metara.

Otac Mirza čak je došao dočekati sina Maka pred školom i uputio ga kući da bi potom otišao na roditeljski sastanak.

Otmičarima je tih nekoliko minuta bez nadzora bilo sasvim dovoljno da zarobe dijete i potom na kućni telefon upute poruku kojom su tražili da im bivši nogometaš do subote osigura milijun eura.

Mirza Varešanović i njegova supruga Mirna za sada odbijaju svaki kontakt s medijima a otmicu nisu potvrdili ni službeni policijski izvori.

Jedino je Hajrija Halač, ravnateljica osnovne škole "Alija Nametak" u koju ide i mali Mak, kazala kako su svi u šoku iako nisu do kraja sigurni što se točno dogodilo. Ravnateljica ističe kako je dječak nakon nastave predan ocu.

"Među djecom a vjerojatno i njihovim roditeljima vlada strah i panika jer nitko nije siguran kada se nešto slično može ponoviti", kazala je ravnateljica.

"Avaz" navodi tek kako ovo nije prvi put da bivši nogometaš dobija ucjenjivačke telefonske pozive.

Jedan takav poziv registriran je prije dva tjedna kada je nepoznata osoba koja je kazala da zove s Pala zaprijetila kako će Varešanoviću oduzeti automobil za kojega će morati platiti 15 tisuća eura otkupnine.

Za sada nije moguće utvrditi jesu li ta dva događaja povezana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙