FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I Novi Zeland zabranio pušenje u barovima i restoranima

WELLINGTON, 10. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Novozelanđani od petkamalo lakše dišu, premda ima pušača koji time nisu zadovoljni, nakonšto je njihova zemlja postala treća u svijetu koja je u potpunostizabranila pušenje u restoranima i barovima.
WELLINGTON, 10. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Novozelanđani od petka malo lakše dišu, premda ima pušača koji time nisu zadovoljni, nakon što je njihova zemlja postala treća u svijetu koja je u potpunosti zabranila pušenje u restoranima i barovima.

Novi Zeland, čiji je turistički moto "zelen i čist", slijedio je primjer Norveške i Irske, te velikog broja gradova u Sjedinjenim Državama, koji su zabranili pušenje u restoranima kako bi smanjili izlaganje svojih građana sekundarnom pušenju.

"Bilo nam je to jedno od posljednjih utočišta, pušenje u pubu", kazao je Greg Argent, koji puši već 24 godine.

"Ipak, neću prestati. Ako ništa drugo, postat ću još odlučniji u pušenju kako bih se suprotstavio Velikom Bratu koji nam govori što trebamo raditi", rekao je Argent novinaru Reutersa, dok je pušio na vjetru i kiši ispred jednog bara u Wellingtonu. Za to su vrijeme njegovi prijatelji nepušači sjedili unutra na suhome.

Neki su barovi odmah proveli zabranu pušenja, dok drugi još uvijek pokušavaju pronaći rupe u zakonu. Jedan je vlasnik preuredio staru prikolicu i postavio ju ispred svog bara kako bi njegove mušterije mogle zapaliti ispod kakvog takvog krova nad glavom.

Zabrana pušenja u restoranima samo je proširenje postojećeg zakona iz 1990. kojim se zabranjuje pušenje u uredima, dućanima i javnim ustanovama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙