FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U VIANGCHANU POČEO SUMMIT ŠESNAEST AZIJSKIH ZEMALJA

VIANGCHAN, 29. studenog 2004. (Hina/AFP) - Sastanak na vrhu šesnaestazijskih zemalja koje čine polovicu svjetskog stanovništva počeo je uponedjeljak u Laosu, a posvećen je ukidanju carinskih zapreka istvaranju snažnog gospodarskog bloka koji će biti protuteža Europi iSjedinjenim Državama.
VIANGCHAN, 29. studenog 2004. (Hina/AFP) - Sastanak na vrhu šesnaest azijskih zemalja koje čine polovicu svjetskog stanovništva počeo je u ponedjeljak u Laosu, a posvećen je ukidanju carinskih zapreka i stvaranju snažnog gospodarskog bloka koji će biti protuteža Europi i Sjedinjenim Državama.

Viangchan je zadnjih mjeseci pokrenuo sve raspoložive mogućnosti kako bi mogao dočekati šefove država i vlada deset zemalja iz Udruženje zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) uz Kinu, Indiju, Japan, Južnu Koreju te Australiju i Novi Zeland.

U središtu rasprava bit će uspostava područja slobodne trgovine na tom području koje bi jednom trebalo biti jedinstveno tržište.

Tijekom summita treba se održati više važnih bilateralnih susreta.

U ponedjeljak ujutro sastali su se kineski premijer Wen Jiabao, japanski premijer Junichiro Koizumi i južnokorejski predsjednik Roh Moo-Hyun kako bi razgovarali o regionalnim pitanjima, ponajprije o Sjevernoj Koreji.

"Suradnja između tih triju strana je vrlo važna za stabilnost i razvitak u sjevernoj Aziji, kao i u čitavoj istočnoj Aziji", kazao je Wen Jiabao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙