FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UKRAJINSKI VRHOVNI SUD: POTREBNI DANI ZA ODLUKU O IZBORIMA

KIJEV, 29. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinski je Vrhovni sud uponedjeljak najavio da će biti potrebni dani da se donese konačnaodluka o rješavanju krize koja je zahvatila zemlju nakon drugog krugapredsjedničkih izbora, a u kojem oporbeni kandidat Viktor Juščenkoosporava pobjedu premijera Viktora Janukoviča tvrdeći da su izboribili neregularni.
KIJEV, 29. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinski je Vrhovni sud u ponedjeljak najavio da će biti potrebni dani da se donese konačna odluka o rješavanju krize koja je zahvatila zemlju nakon drugog kruga predsjedničkih izbora, a u kojem oporbeni kandidat Viktor Juščenko osporava pobjedu premijera Viktora Janukoviča tvrdeći da su izbori bili neregularni.

Vrhovni je sud objavio da slučaj u kojem treba odlučiti tko je pobjednik predsjedničkih izbora - Janukovič ili Juščenko - ili hoće li biti ponovljen drugi krug izbora, neće biti riješen do idućeg ponedjeljka.

Janukovič (54) opetovano tvrdi da je pošteno pobijedio u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Suci Vrhovnog suda tvrde da će Janukovičevoj ekipi i dužnosnicima Središnjeg izbornog povjerenstva dati vremena do utorka u 10,00 sati ujutro da razmotre sve dokumente.

Prema riječima pravnih stručnjaka, Vrhovni će sud teško moći zadovoljiti obje strane. Sud inače broji stotinu sudaca, a ovim se slučajem bavi 21 sudac.

Ukrajinski predsjednik na odlasku Leonid Kučma upozorio je da bi se, zbog krize, financijski sustav zemlje mogao srušiti "kao kuća od karata" u idućih nekoliko dana i da ni vlada ni on neće biti odgovorni za to.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙