FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trgovački sud u Splitu obilježio 50 godina rada

SPLIT, 10. studenog 2004. (Hina) - Trgovački sud u Splitu danas jesvečano obilježio 50. obljetnicu rada, a kako je na svečanosti rekaonjegov predsjednik Ivo Bakalić, odlukom Ministarstva pravosuđa zbogodličnih rezultata taj je sud određen kao prvi pilot-sud u Hrvatskoj uprojektu Vlade i Svjetske banke za unaprjeđenje rada sudova i potpuneinformatizacije njihova rada.
SPLIT, 10. studenog 2004. (Hina) - Trgovački sud u Splitu danas je svečano obilježio 50. obljetnicu rada, a kako je na svečanosti rekao njegov predsjednik Ivo Bakalić, odlukom Ministarstva pravosuđa zbog odličnih rezultata taj je sud određen kao prvi pilot-sud u Hrvatskoj u projektu Vlade i Svjetske banke za unaprjeđenje rada sudova i potpune informatizacije njihova rada.

Predsjednik Visokog trgovačkog suda Borislav Blažević na svečansoti je istaknuo da je učinkovitost trgovačkog pravosuđa u Hrvatskoj znatno porasla jer se svake godine smanjuje broj predmeta, ali, dodao je, potrebe gospodarstva nalažu da trgovački sudovi budu još i bolji.

Predsjednik Trgovačkog suda u Splitu Ivo Bakalić podsjetio je da ta ustanova u gradu na sadašnjoj lokaciji u Sukošanskoj 6 djeluje od 2000., kada je u bivšu zgradu Ministarstva obrane Ministarstvo pravosuđa uložilo 18 milijuna kuna čime su osigurani primjereni uvjeti rada djelatnicima i strankama.

Bakalić je posebno istaknuo sve djelotvorniji rad 16 sudaca i 65 službenika Trgovačkog suda u Splitu, iznijevši da je broj neriješenih predmeta 1996. bio gotovo šezdeset tisuća, a danas je riječ o točno 4641 predmetu.

O značenju tog suda, rekao je Bakalić, govori i podatak da je vrijednost svih postupaka, koji su se tijekom 2003. vodili pred Trgovačkim sudom u Splitu, tri milijarde kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙