FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: za dva, tri mjeseca gradnja punog profila na dionici prema Rijeci

ZAGREB,9. prosinca(Hina) - Za dva, tri mjeseca mogla bi početiizgradnja dionice od Bosiljeva do vijadukta Stara Sušica, duljine 16,1kilometar, na autocesti Rijeka-Zagreb u punom profilu.
ZAGREB,9. prosinca(Hina) - Za dva, tri mjeseca mogla bi početi izgradnja dionice od Bosiljeva do vijadukta Stara Sušica, duljine 16,1 kilometar, na autocesti Rijeka-Zagreb u punom profilu.

Ti bi radovi mogli biti gotovi dvije godine nakon njihova započinjanja, s obzirom na zahtjevan vijadukt Zečeva Draga, istaknuo je ministar mora, turizma, prometa i obnove Božidar Kalmeta na današnjoj sjednici Vlade.

Vlada je, naime, dala suglasnost društvu Autocesta Rijeka-Zagreb da neutrošenih oko 53 milijuna kuna kredita za izgradnju prve faze te autoceste utroši za financiranje punog profila na toj dionici.

Dionica Bosiljevo-Stara Sušica ukupne je duljine 16,1 kilometar, a vrijednost tih radova procjenjuje se na oko 45 milijuna eura.

Saboru je Vlada uputila prijedlog izmjena Zakona o poticanju ulaganja, kojim su predviđene i posebne poticajne mjere za projekte posebnog gospodarskog interesa za državu, projekte značajne za ravnomjeran regionalni, ili razvoj područja posebne državne skrbi.

Za takve bi projekte Vlada mogla dati nepovratna novčana sredstva, uložiti imovinu u vlasništvu države u nositelja poticaja ili povlastica na osnovu čega bi stekla dionice ili poslovne udjele u tom društvu.

Izmjenama je predviđeno da poticaje mogu koristiti sva novoosnovana trgovačka društva, osim pretežito trgovačkih.

U tu je djelatnost, naime, bilo usmjereno najviše poticaja u posljednje četiri godine. U tom je razdoblju poticaje koristilo 31 novoosnovano društvo, ukupan iznos investicija je oko 2,3 milijarde kuna, a predviđa se otvaranje više od pet tisuća radnih mjesta.

Pretežit dio kapitala, više od 60 posto pritom je bio usmjeren u trgovačke djelatnosti, a više od 90 posto investicija na zagrebačko i područje sjeverozapadne Hvatske, istaknuo je ministar gospodarstva Branko Vukelić.

Podsjetio je i da su smanjeni visina ulaganja i broj novootvorenih radnih mjesta za dobivanje poticaja, ulaganja s dosadašnjih 10 na 4 milijuna, a broj novih radnih mjesta sa 30 na 10.

Vlada je danas izviještena i da su evidentirane 1243 nekretnine, koje bi postupno, trebale biti dane za poduzetničko upravljanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙