FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalmeta i Crnjak obišli dionicu autoceste od Vrpolja do Pirovca

ŠIBENIK, 29. studenog 2004. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa irazvitka Božidar Kalmeta i predsjednik Uprave Hrvatskih autocestaMario Crnjak obišli su danas dionicu autoceste Zagreb - Split odVrpolja do Pirovca te u izjavi za novinare izrazili zadovoljstvoradovima i najavili da će dionica biti u promet puštena u roku, t.j.do početka iduće turističke sezone.
ŠIBENIK, 29. studenog 2004. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Mario Crnjak obišli su danas dionicu autoceste Zagreb - Split od Vrpolja do Pirovca te u izjavi za novinare izrazili zadovoljstvo radovima i najavili da će dionica biti u promet puštena u roku, t.j. do početka iduće turističke sezone.

Nakon okupljanja na čvoru Vrpolje predstavnici Ministarstva i Hrvatskih autocesta obišli su most Dabar, vijadukt Drage, most Krku kod Skradina, dionicu ceste Pirovac - Skradin i most Guduču.

U terenskom uredu "Viadukta" u Bilicama ministar Kalmeta i predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Crnjak sastali su se s predstavnicima izvođača radova .

"Izvođači prate utvrđenu dinamiku pa će 33 kilometra duga dionica Pirovac - Vrpolje, zajedno s tunelom Kapela u kojem su završeni građevni radovi, u promet biti puštena u lipnju iduće godine. Tako će Split biti potpuno spojen autocestom sa Zagrebom", rekao je nakon sastanka ministar Kalmeta.

Zadovoljstvo kvalitetom i dinamikom izvedenih radova izrazio je i predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Mario Crnjak.

"Sve je napravljeno u roku, a kvaliteta radova je iznad očekivanja. Na dionici Vrpolje - Pirovac nalaze se četiri zahtjevna objekta, koji su pravi graditeljski pothvati. Most Krka je praktički gotov, ali će u promet biti pušten zajedno s ostalim dijelovima te dionice", rekao je Crnjak.

Na novinarsko pitanje kad će biti raspisan natječaj za gradnju dionice Dugopolje - Ploče, Crnjak je odgovorio da će natječaj biti objavljen u "Narodnim novinama" u ponedjeljak, 6. prosinca. Dodao je kako se vrijednost radova na toj dionici dugoj 96 kilometara procjenjuje na 5,850.000.000 kuna.

Ministar Kalmeta odgovorio je na upit o mogućoj privatizaciji dijelova autoceste Zagreb - Split kako je u tijeku priprema dokumentacije, nakon čega bi Vlada trebala donijeti odluku o davanju koncesije na pojedine dionice. Koncesionari bi u tom slučaju, naglasio je Kalmeta, uz plaćanje koncesije preuzeli i dio državnog duga za gradnju autoceste koji iznosi 2,5 milijarde dolara.

Ustvrdio je, također, kako će novac od naplate koncesije biti uložen u cestogradnju i modernizaciju HŽ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙