FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Disney zauzeo stranu u borbi za novu generaciju DVD-a

LOS ANGELES, 9. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Američka industrija zabaveWalt Disney opredijelio se za tehnologiju japanske korporacije Sony užestokoj bitci između filmskih studija koja se vodi kako bi sedefinirao tehnički standard za iduću generaciju DVD-a, priopćeno je učetvrtak iz Disneya.
LOS ANGELES, 9. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Američka industrija zabave Walt Disney opredijelio se za tehnologiju japanske korporacije Sony u žestokoj bitci između filmskih studija koja se vodi kako bi se definirao tehnički standard za iduću generaciju DVD-a, priopćeno je u četvrtak iz Disneya.

Kompanija koja je stvorila Mickey Mousa i podružnicu za proizvodnju kućnih videa Buena Vista Home Entertainment, najavila je da će usvojiti Sonyjev blu-ray format za diskove, svrstavši se tako nasuprot studija koji podržavaju konkurentsku tehnologiju Toshibe.

U sklopu suradnje sa Sonyjem u stvaranju nove generacije video disk uređaja, Disney će proizvoditi filmove ekskluzivno u blu-ray formatu nakon njegova lansiranja u Sjevernoj Americi i Japanu kasnije iduće godine.

Takva odluka Disneya bila je očekivana i smatra se strateškom kako se najznačajniji holivudski studiji prepiru oko usvajanja novog standarda za DVD. Njihova bitka nalikuje onoj iz 1980-te kada su se razmatrali video formati VHS i Betamix.

Prošloga mjeseca Warner Bros., Universal Studios, Paramount Pictures i New Line Cinema zauzeli su pozicije u bitci, optirajući za uvođenje Toshibine tehnologije HD DVD.

Sony Pictures i Metro-Goldwin-Mayer studiji, koje je Sony pristao kupiti u rujnu za pet milijardi dolara, planira objavljivati naslove iz njihove knjižnice s 8.000 filmova u blu-ray formatu.

Spomenuta dva standarda nisu kompatibilna i zahtijevat će od kupca da odabere između jednog ili drugog sustava kada će kupovati iduću generaciju DVD-a. Studiji će tada svoje filmove objavljivati u jednom od tih formata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙