FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 7. prosinca

ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak, 7. prosinca.
ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 7. prosinca.

BEČ - Ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović održat će prezentaciju "Hrvatska na putu u EU" na konferenciji "Hrvatska-Austrija-Europa" koju je u Beču organizirao Europski forum Alpbach.

ZAGREB - Završna svečanost projekta "CARDS 2001 - Ljudski potencijali: Strukovno obrazovanje i osposobljavanje". Rezultate projekta predstavit će voditelj tima Karl-Axel Skjolstrup. (Hotel Dubrovnik, Gajeva 1, 10 sati)

ZAGREB - Potpisivanje Zapisnika o radnim razgovorima između izaslanstva Ministarstva europskih integracija RH i izaslanstva Saveznog ministarstva za gospodarsku suradnju i razvoj SR Njemačke o poticanju razvoja u 2004. godini (MEI, Petretićev trg 2, 10 sati).

SOFIJA - Završava 12. ministarska konferencija OESS-a. Sudionici razmatraju jačanje uloge organizacije u borbi protiv terorizma i ilegalne trgovine ljudima te krizu u Ukrajini. Očekuju se odluke koje će pridonijeti transformaciji organizacije u skladu s aktualnim potrebama i izazovima kojima je izložena.

DEN HAAG - General vojske RS Dragomir Milošević, koji je 3. prosinca nakon predaje vlastima u Beogradu prebačen u pritvor Haškog suda (ICTY), bit će prvi put izveden pred suca kako bi se izjasnio o krivnji prema točkama optužnice. Milošević (62) je 1994/95. zapovijedao Sarajevsko-romanijskim korpusom Vojske Republike Srpske tijekom opsade Sarajeva. Optužen je za vođenje koordinirane i dugotrajne kampanje topničkih i snajperskih napada na civilno stanovništvo Sarajeva. Tereti ga se po osobnoj i zapovjednoj odgovornosti u sedam točaka za ubojstva, nehumana djela, napade na civile i teroriziranje civila, kao zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnog prava i običaja.

DEN HAAG - Suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY) nastavlja se iskazom stručnog svjedoka obrane, prof. Slavenka Terzića, direktora Povijesnog instutita Srpske akademije znanosti i umjetnosti (SANU), o povijesnom kontekstu koji je doveo do ratova na Balkanu 90-ih.

ANKARA - U posjet Turskoj stiže nizozemski ministar za europska pitanja Atzo Nikolai (i 8. prosinca).

DUESSELDORF - Završava kongres najveće njemačke oporbene stranke CDU.

PEKING - Njemački kancelar Gerhard Schroeder nastavlja posjet Kini (do 8. prosinca) nakon kojeg putuje u Japan (do 10. prosinca).

ZARAGOZA - Francuski predsjednik Jacques Chirac i španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero na redovitom godišnjem summitu razgovaraju o novom europskom proračunu, Ustavu EU i suradnji u borbi protiv terorizma.

KABUL - Afganistanski predsjednik Hamid Karzai službeno preuzima dužnost. Američko izaslanstvo na inauguraciji predvodi američki potpredsjednik Dick Cheney.

LOS ANGELES - Objava nominacija američke televizijske nagrade Grammy.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Vedrana Mrša

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Srđan Baković

Tel.: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙