FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac i Zapatero izrazili podršku Annanu

SARAGOSSA, 7. prosinca 2004. (Hina/Hina) - Francuski predsjednikJacques Chirac i predsjednik španjolske vlade Jose Luis RodriguezZapatero telefonirali su u utorak iz Saragosse glavnom tajnikuUjedinjenih naroda Kofiju Anannu kako bi mu izrazili podršku u vezioptužbi vezanih za skandal korupcije u UN-ovom programu "nafta zahranu" u Iraku.
SARAGOSSA, 7. prosinca 2004. (Hina/Hina) - Francuski predsjednik Jacques Chirac i predsjednik španjolske vlade Jose Luis Rodriguez Zapatero telefonirali su u utorak iz Saragosse glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Kofiju Anannu kako bi mu izrazili podršku u vezi optužbi vezanih za skandal korupcije u UN-ovom programu "nafta za hranu" u Iraku.

Chirac i Zapatero, koji sudjeluju na francusko-španjolskom summitu, drže da je Annan "nepravdeno napadnut", dodaje je se iz španjolskog izaslanstva.

Francuski predsjednik i šef španjolske vlade su telefonski Annanu "izrazili podršku i prijateljstvo", dodaje francusko izaslanstvo.

"Mi u Europi jako cijenimo Annana i zahvalni smo mu na neprestanom radu u korist mira i demokracije u svijetu", naglasio je francuski predsjednik.

Prošlog četvrtka su prilikom susreta u Luebecku, na sjeveru Njemačke, francuski predsjednik Chirac i njemački kancelar Gerhard Schroeder telefonirali Annanu kako bi mu prenijeli "bezrezervnu podršku".

Američki predsjednik George W. Bush je tražio "potpunu, pravednu i transparentnu" istragu o skandalu programa "nafta za hranu" koja potresa UN i nije se izjasnio o pozivima na smjenjivanje Kofija Annana.

U ponedjeljak je Kofi Annan isključio mogućnost davanja ostavke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙